Huolto ja asennus

Huollamme prosessilaitteet varaosineen paikan päällä tai huoltohallillamme. Tarvittaessa modifioimme ja päivitämme laitteet nykyaikaisilla ratkaisuilla. Teemme asiakkaillemme kaikista huoltotöistämme huoltoraportin.

Asennamme uudet laitteet ja laiteryhmät. Asennuspalvelumme kattaa tarvittaessa kaikki toimenpiteet suunnittelusta käyttöönottoon.

Asennuspalvelumme osa-alueet:

  • suunnittelu
  • laitteiden ja komponenttien hankinta
  • vastaanottotarkistus
  • asennus
  • käyttöönotto
  • määräaikaishuollot

Teollisuusvaihteet

Huollamme vaihdemoottorit ja vaihteet merkkiin katsomatta. Huolto sisältää sähkömoottoreiden huollot ja mittaukset, laakerointi- ja tiivistystyöt, tarvittavat uudet välitysosat ja vaihteen koeajon mittauksineen. Olemme allekirjoittaneet laaja-alaisen yhteistyösopimuksen Kumera Drives Oy:n kanssa kesäkuussa 2017.

Tutustu vaihdehuoltoomme sivuilla vaihdehuolto.fi

Teollisuuspumput

Teollisuuspumppuhuolto. Huollamme kaikentyyppiset teollisuuspumput, kuten keskipako-, lohkoroottori-, ruuvi-, kalvo- ja ekstraktiopumput. Suoritamme tyhjöpumppujen kuntokartoituksia.

Huollamme kaikenmerkkiset tyhjöpumput ja -puhaltimet, kuten Nash, Elmo, Siemens ja Sihi. Tarpeen vaatiessa pumput pinnoitetaan esim. Belzona-pinnoitteella.

Muut prosessilaitteet

Asentajillamme on vuosikymmenten kokemus teollisuuden prosessilaitteista. Huollamme ammattitaidolla asiakkaidemme prosessien kannalta kriittiset laitteet, kuten lajittimet, sekoittimet, puhaltimet, kiristimet ja ohjaimet.

Suunnittelu ja projektit

Suunnittelemme erilaisia ratkaisuja yksittäisistä osista laitekokonaisuuksiin. Suunnittelutöissä käytämme Inventor 3D -suunnitteluohjelmaa.

Toteutamme asiakkaidemme suuremmat ja pienemmät projektit laitekokonaisuuksista aina yksittäisiin, asiakaskohtaisiin erikoistuotteisiin. Tarjoamme kattavan kokonaisuuden esisuunnittelusta toteutukseen ja takuuaikaiseen ylläpitoon. Sovittaessa huolehdimme laitteidemme toimivuudesta koko niiden elinkaaren ajan.

Koneistus ja hitsaus

Teemme koneistustöitä yksittäisinä kappaleina, kiiretoimituksina, korjauskoneistuksina sekä vakiotuotteina kokoonpanoon ja valmistukseen. Palvelumme kattaa myös titaanihitsaukset ja -koneistukset.

Sorvaus

Suoritamme mm. korjaussorvaukset tiivistepinnoille, kierteille ja holkituksille. Sorvaamme piensarjat, kuten akselit, holkit, narupyörät, laakeripesät, labyrinttipesät ja renkaat CNC-koneilla.

CNC työstökeskus

Palvelumme kattaa esimerkiksi

  • vaihteiden laakerisijojen tarkastukset ja mahdolliset korjaukset
  • jauhinten pesienavarrukset isommille terille
  • syöttökairojen ja sulkusyötinrunkojen koneistukset korjaushitsausten jälkeen
  • asennuspedit ja -pukit.

Muut koneistusmenetelmät, pinnoitukset ja hitsaaminen

Edellä mainittujen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme myös muita koneistustöitä, kuten kiilaurat vetokoneella tai höylällä, jyrsintää, hiontaa ja timanttipinnoitusta kappaleille. Timanttipinnoituksella on hyvä kulutuksen kestävyys, pienempi kitka ja kemikaalin kestävyys, kun halutaan korvata esim. titaani. Pinnoitettavia kappaleita ovat mm. tiivisteholkit, akselit, teräpalat, juoksupyörät ja sivulevyt.

Mittaukset ja kunnonvalvonta

Kunnonvalvonta

Suoritamme prosessilaitteiden kunnonvalvontamittauksia ja endoskooppikuvauksia. Palvelukokonaisuutemme sisältää kattavan valikoiman mm. vaihteiden ja laakerointien mittauksia ja tasapainotuksia. Teemme myös vastaanottotarkastukset.
Linjaamme kytkimet ja nivelakselit laserilla 20 metrin etäisyyteen asti. Asennustarkkuuden vaatiessa käytämme teodoliittia sekä tarkkuusvaaituskojetta.

Schaeffler OPTIME – OPTIME on Schaefflerin uusi langaton kunnonvalvontajärjestelmä. Järjestelmä on erittäin kustannustehokas ja yksinkertaisen “plug & play” tyylisen asennuksen ansiosta antaa mahdollisuuden aloittaa satojen pyörivien laitteiden valvonnan muutamassa tunnissa.

Anturilla seurataan laitteen toiminnan kannalta kaikkia tärkeimpiä tunnuslukuja kuten kiihtyvyyden tehollisarvoa, kiihtyvyyden kurtosis-arvoa, nopeuden tehollisarvoa, demoduloitua tehollisarvoa sekä lämpötilaa. Lisäksi pystytään tarkastelemaan raakaa dataa kuten kiihtyvyyden aikatasosignaalia ja spektriä. Kaikkea dataa voidaan tarkastella suoraan OPTIME mobiiliapplikaatiolla tai internet-selaimen kautta pilvipalvelusta.

Asiakas voi myös antaa laitteiden seurannan ja kunnonvalvonnan kokonaan KTT Tekniikalle.

3D-mittaukset

Käytössämme on siirrettävä Hexagon Absolute Arm mittalaite. Hexagon Absolute Arm 87-sarjan mittalaite sopii siirrettävyytensä ansiosta erinomaisesti moniin erilaisiin sovelluksiin. Sovelluksia ovat mm. akselivälien ja kaulojen tarkistus, halkaisijoiden määritys ja kartiokkuuksien määritys. Laitteella voidaan myös tarkastella valmistetun kappaleen mittoja suhteessa piirustuksessa määritettyihin tarkkoihin arvoihin.

Kun vaaditaan täysikokoisen nivelvarsimittalaitteen ulottuvuutta ja pääpaino on äärimmäisen tarkoissa mittauksissa, on käyttämämme nivelvarsimittalaite markkinoiden eliittiä. Hexagon kuuluu maailman tunnetuimpiin siirrettävien mittalaitteiden valmistajiin.